O nama

Misija
Istraživačko-razvojni centar SENIS a.d. razvija i proizvodi visokotehnološke instrumente za merenje magnetnih polja i električne struje i obezbeđuje odgovarajući razvoj i inženjerske usluge.

Istorija i opšti opis
SENIS a.d. je osnovan 2003. godine, kao ogranak švajcarske kompanije SENTRON AG.
Ideja je bila da SENIS podrži SENTRON u razvoju i proizvodnji senzora magnetnih polja i magnetnih mernih instrumenata, tehnoloških pronalazaka Dr Popovića, profesora na Federalnom institutu za tehnologiju u Lozani, u Švajcarskoj (EPFL). Nakon što je 2004. godine SENTRON kupljen od strane jedne međunarodne kompanije, celokupni posao u vezi sa magnetnim merenjima preuzela je druga Švajcarska kompanija, SENIS AG. Od tada, SENIS i SENIS rade u simbiotičkom partnerstvu.
SENIS ima kancelarije i laboratoriju u zgradi Elektronskog fakulteta Univerziteta u Nišu,
i proizvodni pogon na obližnjoj lokaciji. SENIS je privatno preduzeće, profitabilno i potpuno finansijski nezavisno.

Istraživanje i razvoj
U 2010. godini SENIS je registrovan kao istraživačko-razvojni centar, što je omogućilo kompaniji da vodi R & D projekte podržane od strane Ministarstva za nauku i obrazovanje.
Kompanija fokusira svoje poslovanje na ugovorni inzinjering i razvoj u privatnom sektoru.
SENIS je znatno doprineo razvoju SENIS proizvoda, a takođe i razvoju strujnih senzora Ametes AG (Švajcarske start-up kompanije, koja se spojila sa SENIS-om u 2011. godini).

QMS dokumenti